Φαρμακείο

Ωράριο Φαρμακείου: Δευτέρα 15:00 - 17:00, Τρίτη 15:00 - 17:00, Παρασκευή 14:00 - 16:00

Pharmacy open on Monday 15:00 to 17:00, Tuesday 15:00 to 17:00, Friday 14:00 to 16:00

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Συνήγορος του Πολίτη: Παραβιάζονται τα δικαιώματα των ψυχικώς πασχόντων


του Βασίλη Βενιζέλου

Την καταπάτηση των αναγνωρισμένων θεσμικώς δικαιωμάτων των ψυχικώς πασχόντων στη χώρας επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη, με αφορμή τη χθεσινή Πέμπτη 10 Οκτωβρίου - Παγκόμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο Συνήγορος του Πολίτη υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωσή του:

"Η Αρχή έχει δεχτεί αναφορές σχετικά με την παραβίαση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές ιαταραχές, τα οποία είναι περισσότερο ευάλωτα λόγω της έλλειψης πόρων, και διαπιστώνει ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας έχει πλήξει και τον τομέα της ψυχικής υγείας. Η υφιστάμενη κατάσταση επιβαρύνεται από την έλλειψη δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και στον τομέα της ψυχικής υγείας καθώς και από τις ελλείψεις δομών έκτακτης ή επείγουσας νοσηλείας για ειδικές παθήσεις, όπως ο αυτισμός, αλλά και από τις γενικότερες ελλείψεις δομών για παιδιά και εφήβους με ψυχικές ιαταραχές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραβιάζονται τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ατόμων με Ψυχικές ιαταραχές και πρωτίστως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους στην υγεία.

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει την αναγκαιότητα εφαρμογής του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου (Ν.2716/1999) δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργοποίηση των τομεακών επιτροπών, στην αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ και κυρίως στην ενεργοποίηση των σύγχρονων μεθόδων αξιολόγησης των δομών, ώστε να λυθεί οριστικά και με πλήρη διαφάνεια το ζήτημα της χρηματοδότησής τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου