Φαρμακείο

Ωράριο Φαρμακείου: Δευτέρα 15:00 - 17:00, Τρίτη 15:00 - 17:00, Παρασκευή 14:00 - 16:00

Pharmacy open on Monday 15:00 to 17:00, Tuesday 15:00 to 17:00, Friday 14:00 to 16:00

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Απογευματινά χειρουργεία με τίμημα για τους πολίτες στο σχέδιο Γεωργιάδη για τη δημόσια υγεία

Tη στρατηγική συρρίκνωσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, ξεδίπλωσε με δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν είναι ώρα το κράτος να αυξήσει τις δομές του, αλλά να τις μειώσει» ανέφερε όταν ρωτήθηκε αν και πότε θα λειτουργήσουν τα φαρμακεία των απόρων που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση. Ανακοίνωσε επίσης ότι στο σχεδιασμό του υπουργείου υπάρχει και η λειτουργία απογευματινών χειρουργείων, έναντι τιμήματος φυσικά για όσους θέλουν να παρακάμψουν τις λίστες αναμονής.


Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Υγείας, παραδέχθηκε ότι λόγω των συνθηκών «δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των πολιτών στην Υγεία, όπως θα θέλαμε» και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο σχεδιάζει να λειτουργήσει απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, έναντι τιμήματος που θα δίνουν οι ασφαλισμένοι για να παρακάμψουν τις λίστες προτεραιότητας.

Ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε ότι αυτό λέγεται υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας. 

«Όσοι χειρουργηθούν στα δημόσια νοσοκομεία, πιθανόν αν περίμεναν καιρό για το δημόσιο, να πήγαιναν σε ιδιωτικό. Άρα, η άλλη πλευρά πρέπει να ανησυχεί. Μου κάνει εντύπωση γιατί ορισμένοι οι οποίοι -υποτίθεται- προασπίζουν το ΕΣΥ, τελικά προασπίζουν τα συμφέροντα των ιδιωτών» σημείωσε.

Για την οικονομική επιβάρυνση των ασθενών, ο υπουργός παρατήρησε

«Ασφαλώς το απογευματινό χειρουργείο είναι για κάποιον που θέλει να πληρώσει. Αυτό θα προκύψει από τη συζήτηση που θα κάνουμε. Βάσει των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλείων (ΚΕΝ) που ήδη υπάρχουν μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας».

The pressproject, in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου