Φαρμακείο

Ωράριο Φαρμακείου: Δευτέρα 15:00 - 17:00, Τρίτη 15:00 - 17:00, Παρασκευή 14:00 - 16:00

Pharmacy open on Monday 15:00 to 17:00, Tuesday 15:00 to 17:00, Friday 14:00 to 16:00

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση για τα Κοινωνικά Ιατρεία στο Σκόρο (Πρόσκληση)


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:
Από Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αθήνας

Την Τετάρτη 06/11 στις 19.00 σας καλούμε στον χώρο του χαριστικού παζαριού "Σκόρος", όπου θα γίνει εκδήλωση για τα Κοινωνικά Ιατρεία. 

Ακολουθεί κείμενο αυτοπαρουσίασης του "Σκόρου":

Πάρε-δώσε αντικειμένων, γνώσεων, πρακτικών

Το χαριστικό παζάρι του Σπόρου, τώρα σε δικό του χώρο, φέρνει μια πρόταση δημιουργικής αντίστασης, βασισμένη στην ανταλλαγή, την επαναχρησιμοποίηση, τη μεταποίηση και όχι μόνον.
Αν σκεφτούμε τα αντικείμενα που στοιβάζονται σε μια γωνιά του σπιτιού μας γιατί δεν χρησιμοποιούνται, τα χρήματα που ξοδεύουμε για νέα , πιο «μοντέρνα» προϊόντα και τις ώρες εργασίας που απαιτούνται για την αγορά τους…
Αν αναλογιστούμε υπό ποιες εργασιακές συνθήκες φτιάχνονται και πόση ενέργεια καταναλώνεται για την παραγωγή τους….
Αν υπολογίσουμε τον όγκο των σκουπιδιών που δημιουργούν όλα αυτά που τόσο εύκολα πετάμε…
τότε, τα βήματά μας θα μας οδηγήσουνε στο…. Σκόρο, ένα παζάρι αλληλέγγυο, αλληλοχαριστικό και αντικαταναλωτικό που απευθύνεται σε όλους μας, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. ΄Ενα πάρε-δώσε πραγμάτων αλλά και ένα σημείο συνάντησης κι ανταλλαγής γνώσεων /εμπειριών/ πρακτικών (π.χ. προσφέρω κούρεμα και μου μαθαίνεις πλέξιμο!)

Δεν είμαστε φιλανθρωπική οργάνωση ούτε «εναλλακτική εκκλησία». Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που έμπρακτα αμφισβητεί το δόγμα «καταναλώνω άρα υπάρχω».

Σας περιμένουμε όλους, παλιούς και νέους φίλους, στα Εξάρχεια, Ζωοδόχου Πηγής και Ερεσσού για να γνωριστούμε, να μάθετε το χώρο μας και να μοιραστούμε γνώσεις κι εμπειρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου