Φαρμακείο

Ωράριο Φαρμακείου: Δευτέρα 15:00 - 17:00, Τρίτη 15:00 - 17:00, Παρασκευή 14:00 - 16:00

Pharmacy open on Monday 15:00 to 17:00, Tuesday 15:00 to 17:00, Friday 14:00 to 16:00

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Ενημέρωση για το παναττικό συντονιστικό των κοινωνικών Ιατρείων-Φαρμακείων της 17/12/2013

Πραγματοποιήθηκε χθες στο κοινωνικό Φαρμακείο Πατησίων στη Γκράβα (Σχολικό συγκρότημα Γαλατσίου) η συνέλευση του παν-αττικού συντονιστικού.Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν: 1) η Αλληλεγγύη 2) το περιστέρι 3) Το αλληλέγγυο Πειραιά 4 Το μητροπολιτικό 5) η Πρωτοβουλία για την ίδρυση ΚΙΦΑ στη Ν. Σμύρνη 6) οι οικοδεσπότες 7) και φυσικά εμείς.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο προγραμματισμός δράσεων της επόμενης περιόδου.
Συμφωνήθηκε πως η ημερομηνία που είχε προεπιλεγεί για δράση στις 15/1/2014 δεν είναι πρόσφορη καθώς δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας με δεδομένες τις διακοπές των γιορτών.

Συμφωνήθηκε πως η προσφορότερη ημερομηνία είναι η 30/1/2014 και η 1η δράση προτείνεται να είναι διαμαρτυρία για το "δικαίωμα σε θεραπεία των ανασφάλιστων ογκολογικών ασθενών" έξω από τα ογκολογικά νοσοκομεία Μεταξά (Πειραιάς), Αγ. Σάββας (Αθήνα).

Επιπλέον συμφωνήθηκε πως προτείνεται η επόμενη δράση να είναι στις 28/2/2014 με περιεχόμενο διαμαρτυρίας το "δικαίωμα όλων των παιδιών στον Εμβολιασμό"  
Εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνάντηση ήρθαν 2 εκπρόσωποι "εταιρειών" {ενδεχομένως ο όρος είναι μη ακριβής} οι οποίοι πρότειναν τα ακόλουθα.

α) ο πρώτος αντιπροσωπεύοντας μια "μη κερδοσκοπική εταιρεία" με τίτλο ScFY (Science for you) ή περίπου αυτό πρότεινε να μας φτιάξει κάποιο λογισμικό με το οποίο να αλληλοενημερώνονται τα ΚΙΦΑ για το stock των φαρμάκων τους ή και για αρχεία ασθενών.
β) η δεύτερη ήταν μια εκπρόσωπος μιας "θυγατρικής'? της Novartis (παγκόσμιος φαρμακευτικός κολοσσός) η οποία πρόσφερε δωρεάν διεξαγωγή (Γεν αίματος, Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης και eGFR (δείκτης νεφρικής λειτουργίας) σε ασθενείς με διαβήτη τύπου ΙΙ. σύνολο 6000 εξετάσεων.

Στην ιδιαίτερη παρέμβασή μας επισημάναμε πως οι δομές αλληλεγγύης διαθέτουν ένα ειδικό τμήμα πληθυσμού ανασφάλιστων και γενικότερα ατόμων χωρίς πρόσβαση στις δομές υγείας το οποίο δεν είναι δυνατόν να προσφέρουμε σε επιδημιολογικές μελέτες τεράστιων φαρμακευτικών κολοσσών που επιπλέον επιδιώκουν τη διαφήμισή τους μέσα από τέτοιες "προσφορές". Εξάλλου σε ότι αφορά την εταιρεία προσφοράς λογισμικού επισημάναμε πως οι δομές αλληλεγγύης σήμερα διαχειρίζονται σε πανελλήνιο επίπεδο ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας μας που συγκροτείται από ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες όπου επιδιώκεται η πρόσβαση σε ετερόκλητες και αγνώστων προθέσεων ομάδες και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στη διάχυση της πληροφορίας.........

Ομόφωνα αποφασίσαμε πως γενικότερα οι δομές ΚΙΦΑ πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σε πρωτοβουλίες που προσεγγίζουν τις δομές καθώς από τα μέχρι τώρα δεδομένα έχουμε διαπιστώσει πως η δράση μας έχει γίνει αντικείμενο στόχευσης και κατά συνέπεια οι προσφορές πρέπει να ελέγχονται συστηματικά και να επιδιώκεται η διασφάλισή μας και προφανώς των πολιτών που στηρίζουμε.

Δημήτρης Παρθένης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου