Φαρμακείο

Ωράριο Φαρμακείου: Δευτέρα 15:00 - 17:00, Τρίτη 15:00 - 17:00, Παρασκευή 14:00 - 16:00

Pharmacy open on Monday 15:00 to 17:00, Tuesday 15:00 to 17:00, Friday 14:00 to 16:00

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Πανευρωπαϊκή καμπάνια για την αποστολή φαρμάκων προς την Ελλάδα


H χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη ανθρω-πιστική κρίση. Στην πόλη μας (Κατερίνη Πιερίας), περισσότερες από 400 οικογένειες με μικρά παιδιά και αρρώστους, εδώ και πολύ καιρό, ζουν στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης. Ανασφάλιστοι και χωρίς εισοδήματα, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις απαιτήσεις της καθημερινής διαβίωσης. Λείπουν τα πάντα! Τροφή, θέρμανση, σχολικά είδη, ιατρική περίθαλψη. Με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα και απλήρωτους λογαριασμούς νερού, με απλήρωτους φόρους και χρέη, άνεργοι και ανασφάλιστοι, χωρίς πρόσβαση στις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας. Δεν μπορούν να επισκεφτούν το νοσοκομείο της πόλης, το οποίο υπολειτουργεί, και οι χρόνια ασθενείς δεν μπορούν πλέον να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Και μπροστά μας έχουμε χειμώνα.

H πολιτική των μνημονίων έχει επιβάλει ανηλεή λιτότητα, με αποτέλεσμα να εξοντωθεί ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Οι άνθρωποι γονάτισαν και ζουν μια νέου τύπου κατοχή. Ένα μεγάλο μέρος του λαού μας, βιώνει τις συνέπειες της ανεργίας ή δουλεύει κάτω από μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες. Η επιβίωση ενός αυξανόμενου αριθμού ανθρώπων εξαρτάται πια από την αλληλεγγύη των γειτόνων και των συμπολιτών τους. Οι αυτοκτονίες εξουθενωμένων συμπολιτών μας από αυτή την πολιτική δεν αντέχονται πια.

Για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν, συγκεντρώνουμε αρχινημένα φάρμακα και τα παραδίνουμε στο Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Κατερίνης, το οποίο λειτουργεί εδώ και ένα μήνα με 61 υγειονομικούς της πόλης μας σε εθελοντική βάση.

Φίλες και φίλοι, σας καλούμε να συμμετέχετε στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια συγκέντρωσης φαρμάκων, η οποία ξεκίνησε από φίλους της ομάδας μας στο εξωτερικό.

Δεν σας ζητάμε χρήματα. Σας παρακαλούμε μόνο να μας στείλετε τα αρχινημένα φάρμακα που έχετε στο συρτάρι σας, αυτά που δεν χρειάζεστε πια και κάποια στιγμή θα λήξουν και θα τα πετάξετε.

Μαζευτείτε οι φίλοι της παρέας σας, βάλτε ό,τι αρχινημένα φάρμακα έχετε σε ένα μικρό πακέτο και στείλτε τα στην παρακάτω διεύθυνση:

Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Κατερίνης
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
60100 Κατερίνη
Ελλάδα

Το κείμενο σε άλλες γλώσσες: http://www.kikaf.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου