Φαρμακείο

Ωράριο Φαρμακείου: Δευτέρα 15:00 - 17:00, Τρίτη 15:00 - 17:00, Παρασκευή 14:00 - 16:00

Pharmacy open on Monday 15:00 to 17:00, Tuesday 15:00 to 17:00, Friday 14:00 to 16:00

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Να μην κλείσουν τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Συγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ Ν. Κόσμου 5 Φλεβάρη ώρα 17.00


Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε !

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα έχουν ήδη κλείσει 11 Δημόσια Νοσοκομεία. Θέλουν όμως να συνεχίσουν. Σειρά έχουν άλλα 40 σε Αθήνα και περιφέρεια μαζί με υγειονομικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ). Από την επιχείρηση διάλυσης των δημόσιων δομών υγείας δε φαίνεται να γλυτώνει ούτε η μονάδα του ΕΟΠΥΥ στο Νέο Κόσμο, που εξυπηρετεί πάνω από 300 χιλιάδες ασφαλισμένους της περιοχής μας.

Και ενώ πάνω από 3 εκατομμύρια συμπολιτών μας είναι ανασφάλιστοι φτωχοί και άνεργοι και δεν έχουν καμία πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, όχι μόνο δε βρίσκουν λύση σε αυτό το πρόβλημα αντίθετα αυξάνουν για όλους τη συμμετοχή στα φάρμακα και τις εξετάσεις ενώ τα χαράτσια στα Νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ έρχονται το ένα μετά το άλλο.

Ο στόχος τους να τα δώσουν όλα στους ιδιώτες ώστε να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
 
Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής, οι συλλογικότητες μαζί με τους εργαζόμενους και τους γιατρούς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αποφασίσαμε όλοι μαζί να αντιδράσουμε στο κλείσιμο των ιατρείων της περιοχής μας και γενικότερα στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας.

Απαιτούμε:
- Να μην κλείσει η μονάδα του ΕΟΠΥΥ Νέου Κόσμου (πρώην ΙΚΑ), αντίθετα να στελεχωθεί με προσωπικό και γιατρούς και να αναβαθμιστεί η λειτουργία της.
- Να αποκτήσουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας οι ανασφάλιστοι, οι φτωχοί, οι άνεργοι.
- Να καταργηθεί η συμμετοχή σε φάρμακα και εξετάσεις και τα χαράτσια στην υγεία (5ευρω στα Νοσοκομεία, 1 ευρώ ανά συνταγή, 1 ευρώ για ραντεβού)
- Θέλουμε Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους – έχουμε ήδη πληρώσει τα ταμεία μας τόσα χρόνια!

Τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ του Ν. Κόσμου μπορεί και πρέπει να μείνουν ανοικτά !

► Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που διαλύει την περίθαλψη, βρισκόμαστε ξανά στην απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας
Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων της γειτονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου