Φαρμακείο

Ωράριο Φαρμακείου: Δευτέρα 15:00 - 17:00, Τρίτη 15:00 - 17:00, Παρασκευή 14:00 - 16:00

Pharmacy open on Monday 15:00 to 17:00, Tuesday 15:00 to 17:00, Friday 14:00 to 16:00

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Την Παρασκευή 11 Απρίλη οι τροφοΣυλλέκτες μαζεύουν τρόφιμα στον Σκλαβενίτη (ΕξάρχειατροφοΣυλλέκτες: Η τροφή είναι δικαίωμα για όλους 

Την Παρασκευή 11 Απρίλη από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα οι τροφοΣυλλέκτεςφέρνουν το καλάθι τους έξω από το σούπερ μάρκετ του Σκλαβενίτη (Χαρ. Τρικούπη και Ισαύρων) στα Εξάρχεια.
Εκεί για πρώτη φορά θα απευθυνθούν στους γείτονες και θα ζητήσουν το καλάθι να γεμίσει από την αλληλεγγύη όλων: τρόφιμα μακράς διάρκειας (παστεριωμένα γάλατα, ζάχαρι, καφές, όσπρια, ζυμαρικά, τοματοχυμούς, λάδι, κ.α.) αλλά και είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, οδοντόκρεμες, καθαριστικά, απορρυπαντικά). Όλα τα βασικά είδη επιβίωσης που αδυνατούν όλο και περισσότεροι γείτονές μας να αγοράσουν.

Απευθύνονται σε κάθε γείτονα όχι απλά να συνεισφέρει αλλά και να συμμετέχει στις δράσεις συλλογής και διανομής των βασικών ειδών σε κάθε έναν που έχει την ανάγκη τους. 

Απευθύνονται στον κάθε έναν που τα στερείται να συμμετέχει και ο ίδιος στις δράσεις αυτές, γκρεμίζοντας τα τείχη της απομόνωσης, της απογοήτευσης και της κατάθλιψης. Σπάζοντας το φράγμα της σιωπής και των ενοχών του.

Οι τροφοΣυλλέκτες καλούν τον κάθε κάτοικο των Εξαρχείων όχι απλά να δώσει από το υστέρημά του, αλλά να μετέχει ουσιαστικά στο χτίσιμο μιας ανθρώπινης γειτονιάς, μιας άλλης κοινωνίας. Καλούν τον κάθε έναν να διαδώσει τις δράσεις του, να τις κοινοποιήσει σε όσους έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη μας.

Οι τροφοΣυλλέκτες συναντιώνται κάθε Δευτέρα στις 18.00 στο Αυτόνομο Στέκι Ζ. Πηγής 95-97 & Ισαύρων. Οργανώνουν τη διανομή των τροφίμων, καταγράφουν τις ανάγκες, κουβεντιάζουν και σχεδιάζουν τις επόμενες δράσεις τους. 

τροφοΣυλλέκτες
Αλληλέγγυα Δομή Αξιοπρέπειας για την τροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου