Φαρμακείο

Ωράριο Φαρμακείου: Δευτέρα 15:00 - 17:00, Τρίτη 15:00 - 17:00, Παρασκευή 14:00 - 16:00

Pharmacy open on Monday 15:00 to 17:00, Tuesday 15:00 to 17:00, Friday 14:00 to 16:00

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Το Κοινωνικό Ιατρείο Πρέβεζας για τις "μέρες δημοσιότητάς" του

 
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας, ήρθε αρκετές φορές, το τελευταίο διάστημα στο φώς της δημοσιότητας, όχι με δική του πρωτοβουλία, ούτε για τις δράσεις του, οι οποίες τον τελευταίο μήνα ήταν πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές όπως :

- Η συμμετοχή του στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα το ρόλο των κοινωνικών ιατρείων την περίοδο της κρίσης στο πανελλήνιο συνέδριο που διοργάνωσε η Σχολή Δημόσιας Υγείας.

- Το θεατρικό δρώμενο με θέμα την αλληλεγγύη από την παιδική ομάδα θεατρικού παιχνιδιού του ιατρείου, μια πολύ πετυχημένη «παράσταση» που αγκαλιάστηκε από την κοινωνία της Πρέβεζας αλλά δυστυχώς δεν έτυχε καμιά προβολής.

Γι αυτές τις δράσεις μας θα επανέλθουμε σύντομα με δελτία τύπου.

Ήρθε στη δημοσιότητα μέσα από άρθρα και δελτία τύπου που προσπαθούσαν αφενός να αποδημήσουν την ιστορία και την ταυτότητα του ιατρείου σαν δομή κοινωνικής αλληλεγγύης και να το εμφανίσουν σαν αριστερή φιλανθρωπία αφετέρου η όποια προσφορά σε φαρμακευτικό υλικό κομματικών ή άλλων φορέων της πόλης να μην αποφύγει τη μονομερή υπερπροβολή εκ μέρους τους.

Καθιστούμε σαφές ότι το κοινωνικό ιατρείο δεν προτίθεται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο διαφήμισης ή πολιτικών επιδιώξεων κανενός ατόμου ή φορέα, πολύ δε περισσότερο κατά την προεκλογική περίοδο την οποία διανύουμε.

Δεν προτίθεται να εξαγνίσει και να απενοχοποιήσει τις ευθύνες οποιουδήποτε ιδιαίτερα όταν οι πολιτικές ή πρακτικές με τις οποίες συντάσσεται φέρνουν ακέραια την ευθύνη για τις δολοφονικές πολιτικές στο χώρο της υγείας και τα εκατομμύρια των ανασφάλιστων.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας παραμένει ένας αυτόνομος χώρος αλληλεγγύης και αντίστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου