Φαρμακείο

Ωράριο Φαρμακείου: Δευτέρα 15:00 - 17:00, Τρίτη 15:00 - 17:00, Παρασκευή 14:00 - 16:00

Pharmacy open on Monday 15:00 to 17:00, Tuesday 15:00 to 17:00, Friday 14:00 to 16:00

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Οροθετικός καταγγέλλει προπηλακισμό του στον «Ευαγγελισμό»
Ο Γ.Π. κατέθεσε έγγραφη καταγγελία κατά γιατρού και νοσηλευτριών, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως τον απείλησαν με μήνυση και παραβίασαν το ιατρικό απόρρητο όταν τους είπε πως είναι οροθετικός.

Σκαιότατη, ρατσιστική και εκτός κάθε ιατρικής δεοντολογίας συμπεριφορά από εφημερεύουσα γιατρό και νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Ευαγγελισμός καταγγέλλει οροθετικός ασθενής, που προχώρησε το πρωί της Πέμπτης σε έγγραφη αναφορά στο νοσοκομείο.

Στις 6 τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου, ο Γ.Π. (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της «Εφ.Συν.») επισκέφτηκε με αφωνία το εφημερεύον τμήμα ΩΡΛ του νοσοκομείου. Η γιατρός τον εξέτασε, του έγραψε φάρμακα στο βιβλιάριο απορίας και τον έστειλε στο εξεταστήριο, για να του βάλουν οι νοσηλεύτριες μάσκα οξυγόνου και ορό. Μετά από δύο ώρες, τον εξέτασε και πάλι και του είπε ότι πρέπει να κάνει εισαγωγή.

«Στην αναφορά της γιατρού ότι θα έπρεπε να κάνω εισαγωγή, τη ρώτησα πού θα με βάλει γιατί είμαι οροθετικός. Τότε προς μεγάλη μου έκπληξη, η γιατρός εξεμάνη και άρχισε να μου φωνάζει ότι αυτό που έκανα είναι απαράδεκτο, ότι είμαι ανεύθυνος και ότι θα μου κάνει μήνυση! Στη συνέχεια σηκώθηκε από το γραφείο της, έσκισε τα χαρτιά της εισαγωγής και κυριολεκτικά με πέταξε έξω από το εξεταστήριο, σπρώχνοντάς με στον διπλανό χώρο για να μου αφαιρεθεί η «πεταλούδα» από το χέρι, συνεχίζοντας να με προπηλακίζει, λέγοντάς μου να σηκωθώ να φύγω.

Οι πόρτες του ιατρείου ήταν ανοικτές και απέξω περίμενε κόσμος να εξεταστεί, με αποτέλεσμα οι φωνές της να ακούγονται στους παριστάμενους. Και δεν έφτανε αυτό, βγήκε έξω από το ιατρείο στον διάδρομο και συνέχισε να φωνάζει ότι έχω AIDS και ότι επίτηδες πήγα στο νοσοκομείο για να τους κολλήσω όλους! Ακούγοντάς τη γιατρό, οι ασθενείς που περίμεναν απέξω άρχισαν κι εκείνοι να με προπηλακίζουν, λέγοντάς μου «δεν ντρέπεσαι», «τι είναι αυτά που κάνεις εδώ πέρα;», κοιτάζοντάς με εχθρικά και κάνοντάς με να νιώσω άβολα και εντελώς ανυπεράσπιστος.

Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν δυο νοσηλεύτριες για να μου βγάλουν την «πεταλούδα» και άρχισαν κι αυτές να με προπηλακίζουν μπροστά στον κόσμο. Μου έβγαζαν «την πεταλούδα» από τη φλέβα, συνεχίζοντας εν χορώ γιατρός και νοσηλεύτριες να μου φωνάζουν, δημοσιοποιώντας με τον τρόπο αυτό τα ευαίσθητα προσωπικά μου δεδομένα σε άγνωστους ανθρώπους, με αποτέλεσμα ένας ασθενής που βρισκόταν μέσα στο εξεταστήριο να ζητήσει να φύγει από το χώρο γιατί φοβήθηκε ότι θα τον κολλήσω!», γράφει στην αναφορά του ο Γ.Π.

πηγή: http://www.efsyn.gr/?p=200413

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου