Φαρμακείο

Ωράριο Φαρμακείου: Δευτέρα 15:00 - 17:00, Τρίτη 15:00 - 17:00, Παρασκευή 14:00 - 16:00

Pharmacy open on Monday 15:00 to 17:00, Tuesday 15:00 to 17:00, Friday 14:00 to 16:00

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Οι παγίδες πίσω από το «τυράκι» Αδωνι για τους ανασφάλιστους

πηγή: koutipandoras 

O Αδωνις Γεωργιάδης, ελέω και του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, έριξε το «τυράκι» της κάλυψης της νοσοκομειακής περίθαλψης των τριών εκατομμυρίων ανασφάλιστων Ελλήνων. 

«Ξέχασε», όμως, ο υπουργός Υγείας να μιλήσει και για τις παγίδες της νέας ρύθμισης στην οποία, μεταξύ άλλων, τίθενται ανεπίτρεπτα εμπόδια στην πρόσβαση των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία.
Διαβάστε τα ερωτηματικά που δημιουργούνται, όπως τα θέτει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας:

1.- «Έχει άραγε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κοστολογήσει το ύψος της δαπάνης που θα απαιτηθεί για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων, εξασφαλίζοντας και το ανάλογο κονδύλιο στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας; Φαίνεται πως όχι. Και τούτο επειδή σκέφτονται να μετακυλήσουν το κόστος νοσηλείας των ανασφάλιστων στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, οι οποίοι ως γνωστόν βρίσκονται στο κόκκινο και σύντομα θα καταρρεύσουν.

2.- Εισάγουν ανεπίτρεπτα εμπόδια στην πρόσβαση των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία, τα οποία δεν ισχύουν για όσους διαθέτουν ασφάλιση. Υποχρεώνουν λοιπόν όσους ανασφάλιστους αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας να επισκεφτούν υποχρεωτικά γιατρό του ΠΕΔΥ, ενώ είναι γνωστό ότι το ΠΕΔΥ στερείται γιατρούς σε αρκετές ειδικότητες. Εάν βρεθεί γιατρός του ΠΕΔΥ, τότε αυτός, αφού εξετάσει τον ανασφάλιστο ασθενή θα τον παραπέμψει σε τριμελή επιτροπή γιατρών Νοσοκομείου, η οποία θα τον εξετάσει εκ νέου για να γνωμοδοτήσει –με ποια κριτήρια άραγε;- εάν πρέπει να εισαχθεί ή όχι.

3.- Δεν εξασφαλίζει το υπουργείο Υγείας ότι οι ανασφάλιστοι θα έχουν τα φάρμακα και την απαραίτητη μετεγχειρητική νοσηλεία όταν λάβουν εξιτήριο από το νοσοκομείο, με κίνδυνο ορισμένοι να επιστρέφουν πίσω σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη που προκάλεσε την εισαγωγή τους.

Η ΟΕΝΓΕ έχει ζητήσει την κάλυψη των ανασφάλιστων απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος θα εξοφλεί άμεσα τα Νοσοκομεία για τις δαπάνες νοσηλείας τους. Θεωρεί πως δεν πρέπει να παρεμβάλλεται κανένα εμπόδιο στην πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας και πρέπει να εξασφαλίζεται η μετεγχειρητική νοσηλεία του ασθενούς, ώστε να ολοκληρώνεται η θεραπεία.

Φοβούμαστε πως η απόπειρα της κυβέρνησης να δείξει “ανθρώπινο πρόσωπο” σε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που η ίδια γέννησε και γιγάντωσε, θα οδηγήσει μια ώρα νωρίτερα τα Νοσοκομεία σε κατάρρευση, αφήνοντας απροστάτευτη ολόκληρη την κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου