Φαρμακείο

Ωράριο Φαρμακείου: Δευτέρα 15:00 - 17:00, Τρίτη 15:00 - 17:00, Παρασκευή 14:00 - 16:00

Pharmacy open on Monday 15:00 to 17:00, Tuesday 15:00 to 17:00, Friday 14:00 to 16:00

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Νοσοκομειακοί γιατροί κατά κυβέρνησης για τους Σύριους πρόσφυγες! Τι καταγγέλλουνΚατά των αρμοδίων αρχών καταφέρονται οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) καθώς υποστηρίζουν πως η ελληνική πολιτεία δεν παράσχει την απαραίτητη φροντίδα και προστασία στους Σύριους πρόσφυγες. 
Μάλιστα η ΟΕΝΓΕ δια στόματος του προέδρου της Δημήτρη Βαρνάβα σημειώνει ιδιαίτερα το γεγονός πως ακόμη και γυναίκες με παιδιά είναι εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους…
Όπως αναφέρει ο κ.Βαρνάβας: «Τις τελευταίες ημέρες η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με φρίκη το δράμα των προσφύγων από τη Συρία που, έχοντας φύγει από την εμπόλεμη ζώνη, ζητούν στοιχειώδη μέριμνα προκειμένου να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες, μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη.

Παραμένουν εκτεθειμένοι στο αφόρητο κρύο, ενώ από 24 Νοεμβρίου αρκετοί απ΄ αυτούς βρίσκονται σε απεργία πείνας.
Πρόκειται για μια απεγνωσμένη κραυγή που ζητάει το αυτονόητο για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη: ελευθερία, αξιοπρέπεια και στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα».

Και συνεχίζει σχετικά με την παροχή περαιτέρω μέριμνας: «Δεδομένου πως πρόκειται για πρόσφυγες πολέμου, προξενεί οδυνηρή κατάπληξη το γεγονός ότι η Ελληνική Πολιτεία παραμένει παγερά αδιάφορη και ουσιαστικά ανύπαρκτη όσον αφορά τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούμε να αναγνωριστεί άμεσα καθεστώς πρόσφυγα πολέμου στους συνανθρώπους μας αυτούς, να τους παρασχεθούν άμεσα τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους και να διευκολυνθεί η μετάβασή τους όπου επιθυμούν.
Το γεγονός ότι κατάφεραν να διαφύγουν από την εμπόλεμη ζώνη δεν τους καθιστά αιχμαλώτους ενός κράτους που, ολοφάνερα, αποδεικνύει ότι αδυνατεί να τηρήσει τα στοιχειώδη προσχήματα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες κάθε ανθρώπινου όντος».

πηγή:  http://www.iatropedia.gr/articles/read/7752

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου