Φαρμακείο

Ωράριο Φαρμακείου: Δευτέρα 15:00 - 17:00, Τρίτη 15:00 - 17:00, Παρασκευή 14:00 - 16:00

Pharmacy open on Monday 15:00 to 17:00, Tuesday 15:00 to 17:00, Friday 14:00 to 16:00

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΘΕΑΝΩΣ ΦΩΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Ιδού και η μετάφραση της συνέντευξης:

Γενική απεργεία   και διαμαρτυρίες στην Αθήνα. Οι Έλληνες  πολίτες έχουν χασει 30 % του εισοδήματος  τους , ένα τριτο του πληθυσμού  δεν θα εχει θέρμανση αυτό το χειμώνα, πάνω από 25%  δεν εχει  καμία δουλεια και το ποσοστό άνεργιας στους νέους φτάνει το 58 %.

 Μιλήσαμε με την Θεανώ Φωτίου, μέλλουσα υπουργό του νέου Αριστερού Κόμματος.  

-Τι σας κανει να πιστέυετε, ότι εσείς και το κόμμα  σας θα κερδισετε στις  επόμενες εκλογες;

-Τα  αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων μιλάνε από μονα τους .  Μετά την επιτυχία μας στις ευρωπαικές εκλογές, φτάσαμε στα 30%.  Αυτό δεν μπορούν να το αγνοήσουν  άλλο τα μέσα ενημέρωσης. Η κυβερνηση βρίσκεται σε πανικό.

-Η συντηρητική κυβέρνηση  εδώ και καιρό δεν ελεγχει την κατασταση.

-Αυτό είναι αλήθεια. Αλλα στο εξωτερικό προετοιμάζονται για ξεκάθαρη νίκη  του  ΣΥΡΙΖΑ  στις εκλογές  και δεν εμπιστεύονται πια την αθηναική κυβέρνηση.  Ο χρόνος δουλεύει για μας .

-Εάν κερδισετε τις εκλογές , ποιά θα είναι τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης  σας;

-Το Πρόγραμμά μας προβλέπει 7 βήματα για την αντιμετώπιση της  κοινωνικής καταστροφής, μέτρα που πρέπει  πρέπει να εφαρμοστούν τις πρώτες 100 μέρες:  2 δισ.  ευρω   επιτυγχάνουμε μέσω μιας αποτελεσματικής αναδιοργάνωσης  του κρατικού  προϋπολογισμού . Φορός για τους πλούσιους,  φοροελαφρυνσεις για τους ιδιοκτητες  με δανεια, δωρεαν περιθαλψη για τους άνεργους,  επιδοματα για τους συνταξιούχους, εφαρμογη κατώτατου μισθού. 

-Είναι κατι. Αλλά λύνει κανείς  έτσι το πρόβλημα του χρέους;

 -Όχι. Χρειαζόμαστε μία διαγραφή του χρέους , όπως εξασφάλισε η Γερμανία  από τους νικητές του πολέμου. Θα χρειαστούμε 20 χρόνια για να σταθούμε στα πόδια μας. Σ' αυτό μας βοηθάνε και  οι σύλλογοι εργοδοτών που καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική της Τρόικας. 

 -Αλλά χωρίς βοήθεια της Ευρωπαικής Ένωσης δεν γίνεται.

 -Σ' αυτό στηριζόμαστε. Το σχεδιό μας υπολογίζουμε να κοστίζει 10  δις.  Τα 3 θα βρεθούν από κονδύλια της ΕΕ, 4 από την καταπολέμηση φοροδιαφυγής και άλλα 3 από νέα δανεια. Αλλα αυτό μπορει να συμβεί μονο εάν η οικονομία ξανασταθεί στα πόδια της.

-Περιμένετε έλλειψη συνεργασίας από την συντηρητικη παραταξη  σε περιπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ;


-Είμαι βέεβαιη για τη βοήθεια των Αριστερών Ευρωπαίων εταιρων μας ώστε να ξαναγίνει η Ελλαδα εύρωστο μέλος  της ευρωπαϊκής οικογένειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου