Φαρμακείο

Ωράριο Φαρμακείου: Δευτέρα 15:00 - 17:00, Τρίτη 15:00 - 17:00, Παρασκευή 14:00 - 16:00

Pharmacy open on Monday 15:00 to 17:00, Tuesday 15:00 to 17:00, Friday 14:00 to 16:00

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ


Η καμπάνια «Η Αλληλεγγύη κρατά τη ζωή στο Κομπάνι» έχει στόχο να βρεθεί στο πλευρό των 100.000 προσφύγων, που αναγκάστηκαν να περάσουν στην Τουρκία από το ηρωι- κό Κομπάνι. Πρόσφυγες που παραμένουν στα συροτουρκικά σύνορα, ζώντας μέσα σε σκηνές απ’ τις αρχές του περασμέ- νου Οκτώβρη και περιμένουν το τέλος του πολέμου ώστε να επιστρέψουν μια μέρα ελεύθεροι στον τόπο που γεννήθηκαν. 

Την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι: ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5», «Αλληλεγγύη για Όλους», ΚΕΘΕΑ, Συντονιστικό κοινω- νικών Ιατρείων - Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής και ΑΔΕΔΥ. 

Σήμερα, μόνο στο ένα τρίτο των προσφύγων είναι δυνατό να παρασχεθούν τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης. Η ευθύνη της διεθνούς κοινότητας είναι τεράστια. Εμείς, η Ελλάδα της κρίσης και της φτώχειας, θα σηκώσουμε ένα μέρος αυτής της ευθύνης. 
Η ανθρωπιστική βοήθεια αφορά στους πρόσφυγες του ηρωϊκού Κομπάνι που περιμένουν το τέλος του πολέμου ώστε να επιστρέψουν μια μέρα ελεύθεροι στον τόπο που γεννήθηκαν. 

Παίρνουμε την πρωτοβουλία για την άμεση συγκέντρωση βοήθειας σε φάρμακα (αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, τραυματολογικό υλικό) και τρόφιμα (όσπρια, ζάχαρη, γάλα και κρέμες σε σκόνη για μωρά), είδη προσωπικής υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες) 

Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που μόνο απ’ το υστέρημά τους μπορούν να βοηθήσουν. Κι αυτοί είναι πάντα, που σε τέτοιες περιπτώσεις, προσφέρουν με τη μεγαλύτερη αυτοθυ- σία. 

Απευθυνόμαστε στις γυναίκες της χώρας μας, που σήμερα γνωρίζουν από πρώτο χέρι πια την απελπισία των ατάιστων μωρών και των ανήμπορων γερόντων αλλά και ταυτόχρονα δεν το βάζουν κάτω. Στις χιλιάδες γυναίκες που οργανώνονται και οργανώνουν μια κοινωνία προκειμένου να επιβιώσει, ζητάμε να απλώσουν το χέρι τους και το κουράγιο τους και λίγο μακρύτερα: στις γυναίκες του Κομπάνι. 

Απευθυνόμαστε σε αυτόν τον πολύχρωμο και πολύτροπο γαλαξία της Ελλάδας της κρίσης που αντιστέκεται, οργα- νώνει και οργανώνεται μέσα από συλλογικότητες, οργανώσεις, σωματεία, συλλόγους, Δήμους, δομές αλληλεγγύης και φορείς. 

Εμείς, λέμε ναι στην έκκληση των γειτόνων μας και πολύ σύντομα θα βρεθούμε στο πλευρό τους. 
Για την καλύτερη κατανόηση της τεράστιας σημασίας που έχει να παραμείνει όρθιο και ελεύθερο το Κομπάνι παραθέτουμε αποσπάσματα άρθρων που έχουν γραφτεί πρόσφατα, επιχειρώντας να δώσουμε τη συνολικότερη εικόνα όσων διακυβεύονται στην περιοχή. Πα- ραθέτουμε επίσης ένα μικρό υπόμνημα με λινκς από τα οποία μπορείτε να αντλήσετε περισ- σότερες πληροφορίες. 

Λίγες γεωπολιτικές πληροφορίες 

«Η πόλη Κομπάνι λέγεται στα αραβικά Αΐν αλ Αράμπ, που σημαίνει, για ειρωνεία της ιστορίας, Αραβική Ανοιξη, και βρίσκε- ται ακριβώς στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Κατοικείται κυρίως από Κούρδους, αλλά και από Αραβες, Τουρκμένιους και Αρμενίους. Οταν ξέσπασε η αρχικά ειρηνική εξέγερση εναντίον του απολυταρχικού καθεστώτος Ασαντ, τον Μάρτιο του 2011, η πλειονότητα των κατοίκων της τάχθηκε υπέρ του δημοκρατικού κινήματος. Αυτή ήταν η θέση και του ισχυρότερου (και φυσικά παράνομου) κουρδικού κόμματος της βόρειας Συρίας, του PYD – μιας αριστερής δύναμης, που διατηρεί στενές σχέσεις με το ΡΚΚ του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη γειτονική Τουρκία, αν και ιδεολογικά βρίσκεται πιο κοντά στους Ζαπατίστας του Μεξικού, παρά στον Λένιν και τον Μάο. Στόχος του είναι όχι η απόσχιση από τη Συρία, αλλά η δημιουργία μιας ζώνης άμεσης δημοκρατίας, εθνικού και πολιτικού πλουραλισμού, στο πλαίσιο μιας ενισχυμένης περιφερειακής αυτονομίας, στην ευρύτερη περιοχή της «Ροτζάβα», δηλαδή το Συριακό Κουρδιστάν. 
Οταν η εξέγερση κατά του Ασαντ εξελίχθηκε σε εμφύλιο πό- λεμο, το κοσμικό PYD βρέθηκε ανάμεσα σε δύο πυρά – από τη μια οι δυνάμεις του καθεστώτος, από την άλλη οι τζιχαντι- στές (ISIS). Για να προστατεύσει τον εαυτό του και τον τοπικό πληθυσμό, δημιούργησε ομάδες λαϊκής αυτοάμυνας (YPG). Τον Ιούλιο του 2012, ο κυβερνητικός στρατός αποσύρθηκε από την περιοχή για να ενισχύσει την άμυνα των μεγάλων πόλεων, κυρίως της Δαμασκού. Καλύπτοντας το κενό, το PYD κατέλαβε την εξουσία στο Κομπάνι και άλλες πόλεις της Ρο- τζάβα. Ειδικά η κατάληψη της πόλης Κομπάνι είχε ξεχωριστή στρατηγική σημασία, καθώς διέκοπτε την επικοινωνία ανάμεσα στην άτυπη «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους, Ράκα, και τις δυνάμεις του που μάχονται τον Ασαντ στη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, το Χαλέπι. 
Σύντομα το Κομπάνι και η γύρω περιοχή σχημάτισαν ένα από τα τρία καντόνια της ντε φάκτο αυτονομημένης Ροτζάβα. Τη διοίκηση της περιοχής ανέλαβε συνασπισμός κομμάτων με κυριότερους πόλους το PYD και το επίσης κουρδικό KNC, το οποίο πρόσκειται στην τοπική κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν, υπό τον Μασούντ Μπαρζανί. Στο πρόσφατο παρελθόν, οι δύο οργανώσεις είχαν συγκρουσθεί, ακόμη και ένοπλα, με το PYD να κατηγορεί το KNC ως ενεργούμενο της Αγκυρας και να κατηγορείται από αυτό ως μαριονέτα του Ασαντ – κατηγορίες εξόφθαλμα υπερβολικές». 

Πέτρος Παπακωσταντίνου, «Καθημερινή», αναδημοσίευση left.gr/news/kompani-i-gkoyernika-ton- koyrdon#sthash.6Gp1l3of.dpuf 

Το βόρειο κομμάτι της Συρίας θεωρείται εξαιρετικά σημαντική περιοχή λόγω των περίπου 300 δις απολήψιμων βαρελιών σε αποθέματα πετρελαίου που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι. Εάν το Ισλαμικό Κράτος καταλάβει το Κομπάνι, το γεγονός αυτό θα δημιουργούσε για τον ISIS μια απεριόριστη πηγή χρημάτων. 

Εδώ και δυο χρόνια το Κομπάνι περιβάλλεται στις 3 πλευρές από τζιχαντιστές, αλλά δεν έχει παραδοθεί στο Ισλαμικό Κράτος. Η πόλη, που πριν από τον συριακό εμφύλιο είχε ως επί το πλείστον 400.000 Κούρδους κατοίκους, τώρα βλέπει τους τζι- χανστιστές να φτάνουν όλο και πιο κοντά. Αν πέσει η Κομπάνι το Ισλαμικό Κράτος θα έχει υπό τον έλεγχό του μια σημαντική λωρίδα στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. 

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι των γεωπολιτικών αναδιατάξεων που γίνονται σήμερα στη Μέση Ανατολή. Η παρουσία και προέλαση του ISIS αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο στην κατανόηση των συνθηκών στην περιοχή. Εμπεριστατωμένη εικόνα μπορείτε να αποκτήσετε διαβάζοντας τη συζήτηση του Ταρικ Αλι με τον Πάτρικ Κόκμπερν 

(https://barikat.gr/content/o-paragontas-isis-mia-syzitisi- toy-tarik-ali-me-ton-patrik-kokmpern) 

Το πείραμα της Ροτζάβα 

«Η αυτόνομη περιοχή της Ροζάβα, όπως υπάρχει σήμερα, είναι ένα από τα λίγα φωτεινά σημεία -εν τούτοις ένα πολύ φωτεινό- που αναδύεται από την τραγωδία της συριακής επανάστασης. Έχοντας εκδιώξει πράκτορες του καθεστώτος Άσαντ το 2011, και παρά την εχθρότητα από σχεδόν όλους τους γεί- τονές της, η Ροζάβα όχι μόνο έχει διατηρήσει την ανεξαρτησία της, αλλά αποτελεί ένα αξιόλογο δημοκρατικό πείραμα. Λαϊκές συνελεύσεις έχουν δημιουργηθεί, ως το απόλυτο όργανο 

λήψης αποφάσεων, συμβούλια έχουν επιλεγεί με προσεκτική εθνοτική ισορροπία (σε κάθε δήμο, για παράδειγμα, τα τρία κορυφαία στελέχη πρέπει να περιλαμβάνουν έναν Κούρδο, έναν Άραβα και έναν Ασσύριο ή Αρμένιο Χριστιανό, και τουλάχιστον το ένα από τα τρία άτομα πρέπει να είναι γυναίκα), υπάρχουν συμβούλια γυναικών και νεολαίας, και, σε μια αξιοσημείωτη αντήχηση της ένοπλης Mujeres Libres (Ελεύθερες Γυναίκες) της Ισπανίας, ένας φεμινιστικός στρατός, η πολιτο-φυλακή του “YJA Star” – “Ένωση των Ελεύθερων Γυναικών“ (το αστέρι εδώ αναφέρεται στην αρχαία θεά της Μεσοποταμίας, την Ιστάρ), έχει αναλάβει ένα μεγάλο ποσοστό πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους....» 
«Γιατί ο κόσμος αγνοεί τους Κούρδους επαναστάτες στη Συρία;» του David Graeber http://rednotebook.gr/2014/10/giati-o-kosmos-agnoei-tous- kourdous/ 

«Σύμβολο αντίστασης. Στην «επαναστατημένη περιοχή της Ρογιάβα» –αυτόνομο καντόνι στη Συρία, στο οποίο ανήκει και το Κομπάνι– οι Κούρδοι και οι Κούρδισσες αξιοποίησαν πολιτικά τις ρωγμές που δημιουργούν οι αντιφάσεις του ιμπεριαλισμού και των τοπικών εκδοχών του. Τράβηξαν δυναμικά, εν τόπω και χρόνω, αυτό το νήμα από το παρελθόν που επιτρέπει στις αγωνιζόμενες κοινωνίες να βρουν όχι την από αιώνες δικαίωσή τους, αλλά τον τρόπο αντίστασής τους, εδώ και τώρα. Συγκρότησαν λοιπόν πολιτικούς θεσμούς εκπροσώ- πησης: προσωρινή κυβέρνηση το 2013 και Σύνταγμα το 2014. Οργανώθηκαν ως ενσώματο –και όχι ψηφιακό– πολιτικό υπο-κείμενο: συγκρότησαν τοπικά κοινοβούλια και λαϊκές ομάδες προστασίας, με ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών, και διαμόρφωσαν τους όρους για μια «οικονομία της αντίστασης», μια αντιπαγκοσμιοποιημένη οικονομία, με εξασφαλι- σμένη την υγεία, την παιδεία και το δικαίωμα στην εργασία για όλους. Το Κομπάνι γίνεται σύμβολο αντίστασης για έναν ολόκληρο κόσμο, καθώς σε αυτό αποκαθίσταται το νήμα της νεωτερικής χειραφέτησης και αντίστασης, στην κουρδική του εκδοχή. Σε αυτό συγκλίνουν γόνιμα μια σειρά στοιχεία: η παράδοση αντίστασης του ΡΚΚ, η δημοκρατική, αριστερή, πολιτική παράδοση κομμάτων όπως το Κόμμα Δημοκρατίας και Ειρήνης των Κούρδων της Τουρκίας, τα στοιχεία λαϊκής αντίστασης και υπεράσπισης που έφτιαξε το Κόμμα της Δημοκρα- τικής Ένωσης. Συγκλίνουν όλα τα στοιχεία μιας κατακερματισμένης εθνικής οντότητας που έμαθε να φτιάχνει πολιτικές αντίστασης εν χώρω και στο πλαίσιο άλλων εθνών-κρατών, υπό την καθοδήγηση σήμερα του Συμβουλίου Εθνικής Ενότητας των Κούρδων». 

«Κομπάνι, σύμβολο αντίστασης για ολόκληρο τον κόσμο», Σία Αναγνωστοπούλου, http://left.gr/news/kompani-symvolo-antistasis-gia-olokliro- ton-kosmo#sthash.D04nIQ4W.dpuf 

«Ειδικότερα, σε σχέση με το τελευταίο θα μπορούσε μάλιστα να ειπωθεί ότι η ισχυρή παρουσία της γυναικείας πολιτοφυλακής ΥJA Star ή αλλιώς Ένωση Ελεύθερων Γυναικών και η έμπρακτη συμβολή της στο πεδίο της μάχης έχει συνεισφέ- ρει στην απόδοση ακόμη μεγαλύτερης δημοσιότητας στην υπόθεση. Εκατοντάδες φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών μα- χητριών της ΥJA διακινούνται μέσω των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών δικτύων. Ακόμη και τηλεοπτικοί σταθμοί όπως το CNN, τα ΜΜΕ του NBC κα. φιλοξενούν στις επίσημες ιστο- σελίδες τους και στα τηλεοπτικά τους προγράμματα ιστορίες κοριτσιών που κατετάγησαν από την πρώιμη εφηβεία τους στο αντάρτικο και σήμερα είναι επικεφαλής ολόκληρων μεραρχιών. Πρόκειται για τα ίδια δίκτυα που μέχρι και πρότινος αναπαρήγαγαν τον διεθνή χαρακτηρισμό του PKK ως τρομο- κρατικής οργάνωσης. Βέβαια, αυτές είναι αναμενόμενες εξελίξεις και ενταγμένες σε μια γενικευμένη πολιτική στρατηγική των κυρίαρχων ΜΜΕ για την ενσωμάτωση αυτών των πολύπλοκων ιστορικών και κοινωνικών γεγονότων σε αυτήν την γραμμική και μονόπλευρη ιστορία του κόσμου που θέλουν να αφηγούνται. 

Παρά τα όλα όσα όμως και χωρίς αμφιβολία αποτελεί εξαιρετικού ενδιαφέροντος ζήτημα αυτό της ενεργής γυναικείας συμμετοχής στον πόλεμο για την υπεράσπιση των σκοπών του εν λόγω κινήματος και κατά συνέπεια στην πολιτική δρα- στηριότητα. Οπωσδήποτε, είναι πλούσια η ιστορία των απελευθερωτικών κινημάτων με τέτοια παραδείγματα οργανω- μένης γυναικείας παρουσίας: οι Mujeres Libras το παράδειγμα των οποίων επικαλείται ο Graber, οι αντάρτισσες του ΕΑΜ, οι αντάρτισσες στην επανάσταση στη Νικαράγουα καθώς και στην Κούβα ή στις Τσιάπας που αναφέρθηκαν και προηγουμένως και αλλού. 

«Η γυναικεία συμμετοχή στα απελευθερωτικά κινήματα: Το παράδειγμα των μαχητριών στην περιοχή του Κομπανί», Αλίκη Κοσυφόγλου, http://left.gr/news/i-gynaikeia-symmetohi-sta- apeleytherotika-kinimata-paradeigma-ton-mahitrion-stin- periohi-toy 


Περισσότερες πληροφορίες (μετά από ενδεικτικό ψάξιμο στο διαδίκτυο) 1. http://rednotebook.gr/2014/10/giati-o-kosmos-agnoei- tous-kourdous
2. http://left.gr/news/gia-tin-antistasi-sto-kompani
3. http://left.gr/news/apostoli-toy-syriza-sta-toyrkosyriaka- synora-kompani-prepei-na-nikisei
4. http://left.gr/news/antapokrisi-koyrdistan-gi-tis-zontanis- eleytherias
5. http://left.gr/news/hmerologio-tesseris-meres-sto- poliorkimeno-kompani 

6. http://left.gr/news/i-gynaikeia-symmetohi-sta- apeleytherotika-kinimata-paradeigma-ton-mahitrion-stin- periohi-toy 

7.http://left.gr/news/serhat-nteniz-koyrdos-dimosiografos- kompani-einai-i-kommoyna-toy-21oy-aiona-kai-den-tha- pesei 

8. http://left.gr/news/kompani-i-gkoyernika-ton-koyrdon 

9. http://left.gr/news/kompani-symvolo-antistasis-gia- olokliro-ton-kosmo 

10. https://barikat.gr/content/kompani-madriti-stalingkrant 

11. https://barikat.gr/content/nero-konserves-kai-sfaires- mia-syzitisi-gia-kompani-tin-antistasi-kai-ta-polla- prosopa-toy 

12. https://barikat.gr/content/o-paragontas-isis-mia-syzitisi- toy-tarik-ali-me-ton-patrik-kokmpern 

13. https://barikat.gr/content/nero-konserves-kai-sfaires 

14.http://www.avgi.gr/article/4647929/i-augi-stin- poliorkimeni-poli-to-kompani-antisteketai-oi-prosfuges- perimenoun-boitheia 

15. https://enthemata.wordpress.com/2014/11/02/kobani-2 

16. http://www.avgi.gr/article/4432148/i-eirini-tourkias- kourdon-perna-apo-to-kompani 

17. http://www.avgi.gr/article/4478192/kourdiko-i-agkura- psaxnei-boliki-exodo-apo-tin-eirineutiki-diadikasia 

Η καμπάνια είναι πανελλαδική και μέχρι την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου συγκεντρώνουμε τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και φαρμακευτικό υλικό. 

ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ: 

• Τρόφιμα (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, παιδικό γάλα και κρέμα σε σκόνη) 

• Είδη προσωπικής υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες) 

• Φάρμακα (αντιπυρετικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παυσίπονα, τραυματο- λογικό υλικό όπως γάζες, Betadine, επιδέσμους, οινόπνευμα, φάρμακα για διαβητικούς) 

ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ: 


ΑΘΗΝΑ:
 • 105,5 Κόκκινο Σαρρή 19, Ψυρρή, τηλ.: 210. 32.17.777
 • Αλληλεγγύη για όλους, Ακαδημίας 74, 7ος όροφος, τηλ: 210 38.01.921
 •  Σύλλογος Οικογένεια ΚΕΘΕΑ ΠΛΕΥΣΗ, Ζολιώτη 3, Αγ. Παντελεήμονας, τηλ: 210-88.38.110 Δευτέρα και Τετάρτη
 • 17:30-19:30 
 • ΑΘΗΝΑ, Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας, Ικτίνου 2 & Κλεισθένους, 3 ος όρ., 210.38.02. 037, 11:00 έως 18:00 
 • ΑΘΗΝΑ, Φαρμακείο - Ιατρείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια, Ταϋγέτου 60, σχολικό συγκρότημα Γκράβας, 6978-539.803, 6945-804.469 
 •  ΚΥΨΕΛΗ, «Μυρμήγκι» - δίκτυο αλληλεγγύης 6ης δημοτικής κοινότητας Αθήνας, Επτανήσου 60 & Τενέδου, 6972-668.119 
 • ΧΑΛΑΝΔΡΙ, στο κτίριο του Δήμου Χαλανδρίου, Παπάγου 7 (ημιόροφος) από τις 09:00 έως τις 14:00 και στο «Χώρο Διαλόγου», Αβέρωφ 7Α, από τις 19:00 -21:00 
 • ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, Καραγιώργη Σερβίας 8
 • ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ, Τρένο της αλληλέγγυης, Σολώνος 59, 6984-633.804
 • ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, ΚΙΦΑ Νέας Σμύρνης, Αμισού 67, Άνω Ν. Σμύρνη, 210 -93.16.1
 • ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα, Πλ. Μέμου, 210.49.60.790 o ΦΥΛΗ, Πρωτοβουλία αλληλεγγύης πολιτών Δήμου Φυλής, Κομιζοπούλου 34, 6984-410.617
 • ΖΕΦΥΡΙ, Κοινωνικό Ιατρείο Φυλής, Μεσολογγίου & Φιλικής Εταιρείας (Πλατεία Ηρώων), 6971-94.91.40 o ΙΛΙΟΝ, Κοινωνικό Δίκτυο Ιατρών & Φαρμακοποιών Ιλίου, Μανάκη 38 & Δαναών, 6999-258207
 • ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου, Χρυσολωρά 1 & Αγ. Παύλου, 210.57.81 .618 o ΖΩΓΡΑΦΟΥ, Κοινωνικό Δίκτυο Ιατρών Ζωγράφου, Ξηρογιαννη 15 & Παπαγου, 210-77.09.75
 • Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Ν.Φ.-Ν.Χ.-Ν.Ι. και γύρω περιοχών, Ελ. Βε- νιζέλου 131 & Χίου (πρώην πλατεία Ζέρβα), 215-50.53.268 . 
 • ΕΛΛΗΝΙΚΟ, Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού, 210-96.31.950 
 • ΚΗΦΙΣΙΑ, Δίκτυο αλληλεγγύης «ανάσα», Π. Γρηγορίου Ε ́ 20, 210-80.78.353
 • ΠΕΙΡΑΙΑΣ, αλληλεγγύη Πειραιά, Ευριπίδου 49 & Βενιζέλου, 6989-198.685, 6972-550.051, Δευτέρα - Σάββατο 10.00 π.μ. -8.30 μ.μ. 
 • ΠΕΙΡΑΙΑΣ, «Το λιμάνι της αγωνίας, Πραξιτέλους 78 & Βενιζέλου, 6906-408.586, 6944-078.800, Δευτέρα - Παρα- σκευή 6.00-9.00 μ.μ.
 • ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, Αγ. Αναργύρων & Κω, Π. Κοκκινιά, 210-42.00.917, 6943-107.085, Σάββατο 5.00-8.00 μ.μ. & Κυριακή 9.00 π.μ.-9.00 μ.μ. 
 • ΝΙΚΑΙΑ, Σχολείο αλληλεγγύης Νίκαιας, Πέτρου Ράλλη 182, 1ος όρ., 6948-078.045, Δευτέρα - Παρασκευή 5.00 - 7.00 μ.μ. 
 • ΝΙΚΑΙΑ, Αλληλεγγύη για όλους Νίκαιας, Πέτρου Ράλλη 238, Δευτέρα - Παρασκευή 10.00 π.μ. - 1.00 μ.μ., 210-49.13.898, 6944-617.36
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
 • ΚΕΘΕΑ Προμηθέας, Λαδάδικα (πλ. Μοριχόβου) 4ος όροφος
 • ΚΕΘΕΑ Ιθάκη, Ρέμπελου 7 (πίσω από το παλαιό Δημαρχείο) Τετάρτη και Παρασκευή 11:00- 13:00 
 • κτίριο της ΕΡΤ3, Λ. Στρατού & Καυτατζόγλου 
 • ΕΥΟΣΜΟΣ: δημοτική κίνηση «Ενεργοί πολίτες Κορδελιού-Ευόσμου», Κορυτσάς 21, 6937-47.92.73 ΚΑΒΑΛΑ: 
 • 102,8 Κόκκινο, Ομονοίας 66, τηλ.: 2510. 211 228 ΠΑΤΡΑ: 
 • ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, Αγίου Νικολάου 101
 • ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ, Φώκαιας 26 Προσφυγικά, τηλ 2610 240994

ΚΑΒΑΛΑ:

 • 102,8 Κόκκινο, Ομονοίας 66, τηλ.: 2510. 211 221
ΠΑΤΡΑ:

 • ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,  Αγίου Νικολάου 101
 • ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ, Φώκαιας 26 Προσφυγικά, τηλ. 2610 240 994

Η λίστα με τα σημεία συλλογής θα ανανεώνεται τακτικά με πληροφόρηση σε καθημερινή βάση από τις ιστοσελίδες των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και από όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Κόκκινου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Πάτρα. 
Πληροφορίες:

 • www.stokokkino.gr και στο τηλ. 210 3217777
 • www.kethea.gr και στο τηλ. 210 9241993 - 6
 • www.solidarity4all.gr και στα τηλ. 210 3801921 o www.adedy.gr και στο τηλ. 213 1616 900
Επίσης μπορείτε να απευθύνεστε στο e-mail της καμπάνιας: solidaritykobani@gmail.com 


Συνεχή ροή ενημέρωσης στο f/b: www.facebook. com/solidaritykobani?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου